در مقالات نحوه مدیریت و اداره ساختمان، مجتمع ها یا آپارتمان ها و قسمت های مشترک یا مشاع در آپارتمان ها طبق قانون تملک آپارتمانها درخصوص برخی از مفاد قانون تملک آپارتمان ها و آیین نامه اجرایی قانون تملک آپارتمان ها صحبت شد. حال در این نوشته به یکی از مهمترین مسائل مربوط به مدیریت و اداره یک ساختمان/مجتمع یعنی هزینه های اداره ساختمان می پردازیم.
موارد مربوط به پرداخت هزینه های ساختمان، حق شارژ، هزینه ها/پول آب، برق، گاز و امثالهم صریحا در مفاد 25 به بعد قانون تملک آپارتمان ها ذکر شده است که در زیر این مواد قانونی مربوط به هزینه ها و حق شارژ ساختمان ها اشاره می شود:
ماده 25 - جهت پرداخت هزینههای عمومی که در این فصل مشخص خواهد شد هر ساله مبلغی توسط مجمع عمومی تعیین میشود.( در واقع این همان حق شارژ ماهانه است که باید تعیین و از مالکان اخذ شود)
ماده 26 - کلیه ساکنین مکلّف خواهند بود شارژ ماهیانه را بر اساس مصوبه مجمع(ساختمان) حداکثر تا پانزدهم هر ماه مستقیماً یا توسط سرایدار به مدیر ساختمان تحویل داده و رسید دریافت نمایند.
ماده 27 - پرداخت (حق) شارژ مشمول تمامی واحدها خواهد بود و عدم سکونت در واحد دلیلی بر عدم پرداخت شارژ نیست.
ماده 28 - از محل شارژ ساختمان هزینههای زیر قابل پرداخت خواهد بود:
الف- هزینههای مرتبط با سرایدار بر اساس مصوبه مجمع.
ب- هزینه برق عمومی.
ج- هزینه آب.
د- هزینه گاز بر اساس ماده 29 مقررات.
ه- هزینه تعمیرات و نگهداری.
و- هزینه گلکاری و نگهداری باغچهها.
ز- هزینه لوازم مصرفی نظیر لامپ، مواد شوینده، تجهیزات نظافتی.
ح- سایر هزینههای ضروری به تشخیص مدیر یا تصویب مجمع.
ماده 29 - هزینه گاز در ماههای گرم سال که رادایاتورها بسته است از محل شارژ پرداخت شده و در سایر ماهها بر اساس فرمول زیر به صورت جداگانه دریافت و پرداخت خواهد شد:
هزینه گاز واحد= (کل هزینه گاز- هزینه آبونمان- هزینه عوارض شهرداری) × ضریب متراژ
ضریب حضور= میزان حضور در دوره تقسیم بر دوره قرائت کنتور
ضریب متراژ= (متراژ واحد×ضریب حضور)تقسیم بر متراژ کل
هزینه گازسوئیت سرایداری و جمع عوراض عمومی (آبونمان و عوارض شهرداری) به عهده شارژ است.
واحدهایی که در دوره مورد نظر در آپارتمان خود حضور نداشته و رادایاتور خود را نیز بسته اند با اطلاع رسانی به مدیر از پرداخت هزینه گاز در دوره مذکور معاف خواهند بود.
ماده 30 - چنانچه خسارتی به اموال عمومی ساختمان از جانب هر یک از ساکنین یا بستگان آنها وارد شود ، آن واحد شخصاً مکلّف به جبران خسارت بر اساس تصمیم مدیرخواهد بود.
ماده 31 - چنانچه به موجب اجارهنامه یا قرارداد خصوصی پرداخت هزینههای مشترک به عهده مالک باشد و مالک از پرداخت آن استنکاف نماید، مستأجر میتواند از محل مال الاجاره هزینههای مزبور را پرداخت کند.
در صورتی که پرداخت هزینههای جاری مشترک (شارژ) به عهده استفاده کننده باشد و از پرداخت استنکاف کند مدیر میتواند علاوه بر مراجعه به استفاده کننده به مالک اصلی نیز مراجعه نماید و مالک محق خواهد بود از محل ودیعه نسبت به پرداخت شارژ اقدام نماید.
ماده 32 - هنگام تخلیه ملک توسط مستاجر یا مالک برگه تسویه حساب شارژ واحدنیز باید از مدیر ساختمان اخذ شود.
ماده 33 - ازآنجاکه علاوه بر هزینههای جاری برخی از هزینههای عمرانی و سرمایهای نیز از محل شارژ انجام میشود؛ نحوه تسویه حساب این هزینهها فیمابین مالکین و مستاجرین برعهده ایشان بوده و مدیر تعهدی در این خصوص ندارد. (این مورد شامل مواردی است که به هزینه های جاری و سالانه ساختمان مرتبط نمی باشد و مالک باید خود آن را پرداخت نماید مانند تعمیر تاسیسات یا نصب آسانسور که جزء هزینه های عمرانی و سرمایه ای است و مالک باید آن را پرداخت نماید و نه مستاجر).
نظرات کاربران